Verscholen in de Aerebeekvallei in Herne, een parel van het Pajottenland, ligt schapenboerderij Aerebeekhoeve. Reeds drie generaties landbouwers gingen ons voor op deze idyllische locatie. De laatste jaren richten we ons op het houden van schapen. Na jaren hoeden en verzorgen was het een droom om de melk van onze dieren te verwerken. Aanvankelijk zijn we gestart met het maken van vers gedraaid schapenijs. De eerste steen was zo al snel gelegd voor vele mogelijkheden…

 

Die speciale zomer van 2020 maakten we een spetterende start in onze pop-up. Mensen kwamen langs om te genieten van de zon, de gezellige speeltuin en ons overheerlijk schapenijs. Vaak kregen we leuke feedback over de romige smaak en de lichte verteerbaarheid. Gezien schapenmelk ook uitermate geschikt is voor mensen met koemelkintollerantie kregen we al snel de vraag naar andere zuivelproducten

 

Op de hoeve kruisten onze wegen ook die van William Horlait. En zo bouwden we verder aan ons verhaal…

 

William is afgestudeerd aan de VUB in taal- en letterkunde en heeft in het onderwijs gestaan. Maar als kleinzoon van een landbouwer wilde hij echter al snel iets meer met voeding doen. Tijdens zijn loopbaan in een bio-winkel ontdekte hij zijn échte passie: kaas.

Zijn interesse zorgde dat hij al snel op zoek ging naar opportuniteiten om zijn kennis uit te breiden.

Zo ging hij aan de slag bij Elsen kaasambacht in Leuven en bij La Fromagerie du Vieux Moulin in Herve. Van Fried Elsen kreeg hij een vorming aangeboden waar hij alle geheimen van de wereld van de kaas en zijn rijping ontdekte. In Herve, bij Madeleine Hanssen heeft hij veel geleerd op het gebied van kaasambacht. Hij is er terecht trots op met haar de nog enige Belgische rauwmelkse bob-Hervekaas gemaakt te hebben.

 

Uit een harmonieuze samenwerking kunnen we jullie met passie onze natuur en -kruidenkaasjes aanbieden. Ook de natuur en- vruchtenyoghurt, flan en rijstpap maken ondertussen deel uit van ons assortiment.

 

En dit is zeker niet het einde van ons verhaal.

 

Hou zeker onze pagina in het oog! We hopen jullie te blijven verrassen!

 

Lieven en William

Ons verhaal

Ontdek de streek

Aerebeekwandeling


Wandelen is de ideale activiteit in onze streek.

Ontdek de Aerebeekwandeling en kom even tot rust bij ons met een heerlijk ijsje.

Meer info

Markwandeling


Ontdek de vallei van de Mark al wandelend over onverharde graspaden, door koeienweiden en bossen. Onderweg geniet je van mooie uitzichten over Galmaarden en Herne.

Meer info


Pajottenland


Het Pajottenland is een zachtheuvelende, vruchtbare, agrarische streek ten zuidwesten van Brussel in de provincie Vlaams-Brabant. Het wordt ook wel het Toscane van de Lage Landen genoemd, en het Land van Bruegel.

Meer info

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren